top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıAltın KİMYA

ÜTS(Ürün Takip Sistemi)

ÜTS, ürün takip sistemi, Sağlık Bakanlığı’nın kozmetik,biyosidal ve tıbbi cihaz olarak değerlendirilen ürünlerin başvuru, değerlendirme, kayıt altına alma ve takip işlemleri için oluşturmuş olduğu bir portaldır.


ÜTS sisteminde firmalar uygun faaliyet konusuna uygun şekilde firma kayıtlarını gerçekleştirmektedir. Firma kayıt işleminde firma faaliyeti belgesi, mersis veya vedop numarası istenmektedir.


ÜTS sistemini giriş işlemi e-devlet üzerinden veya e-imza ile yapılmaktadır. Sistem içerisindeki ürün,sorumlu eleman ve güncelleme işlemleri e-imza ile yapılmaktadır.


Ürün Takip Sistemine kayıt edilecek olan firmanın Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu standartlara uygun fiziksel ve dokümantasyon şartlarını sağlaması gerekmektedir. Yapılacak olan bakanlık denetimlerinde uygunsuzluklar değerlendirilmektedir ve bu doğrultuda gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır.


Denetimlerde aşağıdaki başlıklar değerlendirilmektedir;

  1. Firma resmi evrakları

  2. Üretim takip formları

  3. Analiz işlemleri dokümanları

  4. Kalibrasyon işlemi dokümanları

  5. Kalite dokümanları

  6. Hijyen gerekliliklerine uygun üretim, depo, sevkiyat ve sosyal alanların oluşturulması

  7. Firma kalite algısı ve sürdürülebilirlik


ALTIN DANIŞMANLIK olarak tüm süreçlerde firma hazırlığı ve bakanlık işlemlerinde danışmanlık vermekteyiz.


0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kozmetik Firma ve Ürün Kayıt İşlemleri

Kozmetik üretimi ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından kontrol edilmektedir. Kozmetik üretimi planlayan kişiler öncelikle firma kurulumu yapmalıdır. Firmalar şahıs, limited veya anonim olabilir. Firma

ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi, firmaların tüm süreçlerinin kontrol edilmesi, geliştirilmesi ve iyileştirilmesini amaçlayan bir sistemdir. Günümüzde pek çok üretim sistemi bulunmaktadır. Farklı

bottom of page